RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Штаб АТО повідомив про нові втрати ЗСУ на Донбасi

В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу загинув один український військовий, ще один був поранений.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

У звіті повідомляється, що за добу було зафіксовано 62 обстріла, вони велися у всіх трьох напрямках — Маріупольському, Донецькому і Луганському.

Зокрема, на Луганському напрямку обстрілювали Валуйське з гранатометів і стрелкової зброї. На Донецькому напрямку вівся вогонь з 120 і 82 міліметрових мінометів, гранатометів, стрілецької зброї — бойовики обстрілювали Троїцьке, Авдіївку, Зайцево, Опитне, Кам'янку, Луганське, Новгородське. По Авдіївці також працював снайпер.

На Маріупольському напрямку були обстріляні Гнутово, Новотроїцьке, Лебединське, Зайцево, Павлопіль, Гранітне, Водяне. Вогонь вівся з різнокаліберних мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів. Широкіно також обстрілювали з БМП.

Також у штабі АТО виступили з проханням до громадян, які проживають в зоні АТО, не піднімати осколки снарядів, мін та інших боєприпасів, виявлених після обстрілу, до огляду их поліцією. "Без відповідного їх вивчення, фото- і відеофіксації нашій державі важко буде представити їх як докази в міжнародному суді", — наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", 18 лютого в зоні проведення АТО зник безвісти військовослужбовець ЗСУ.