RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Екс-"беркутівець" розповів, як їздив в АТО з майданівцями: опубліковано відео

Колишній заступник командира київського спецпідрозділу "Беркут", підполковник міліції Олег Янішевський розповів про те, як отримав статус учасника бойових дій на Донбасі та як їздив разом з майданівцями в зону АТО.

Відеоінтерв'ю з ним опубліковано на YouTube.

За словами Янішевського, після початку активної фази бойових дій голова МВС Арсен Аваков запропонував екс-беркутівцям відправитися в зону АТО в обмін на індульгенцію за події на Майдані.

Янішевський розповів, що екс-беркутівцям і майданівцям довелося знайти спільну мову, оскільки всі розуміли, що Майдан закінчився і розпочалася війна.

"Ну, знайшли з ними спільну мову, бо вони розуміли, що Майдан закінчився. Ми побачили, що країна розкололася, схід став окремим, Крим втратили, йдуть бойові дії, тому ми повинні були це робити (воювати — ред). А претензії за ті події... ну, висловлювались, але дуже рідко доходило до якихось сутичок чи перепалок. І це все дуже швидко припинялось", - сказав він.

На питання журналіста, чи зрозуміли екс-беркутівці мотивацію активістів, які вийшли на Майдан, Янішевський відповів: "Ми уникали таких розмов. Є завдання в цьому місці, скажімо у Слов’янську, давайте його спільно виконувати. А про решту не будемо".

Як повідомляв "Апостроф", 4 лютого Апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут", який підозрюється в скоєнні злочинів проти активістів Євромайдану.

За матеріалами "Громадське.ТБ"