RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ООН назвала військовим злочином "націоналізацію" на окупованому Донбасі

"Націоналізація" українських підприємств угрупованнями "ДНР" та "ЛНР" в окремих районах Донецької і Луганської областей є військовим злочином. Про це йдеться у доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

В ООН стурбовані планами збройних груп, про введення "націоналізації", або "зовнішнього управління" на приватних підприємствах, в тому числі в металургійних і вугільних компаніях.

"Захоплення приватної власності в контексті збройного конфлікту може вважатися військовим злочином мародерства", - йдеться в доповіді.

На думку експертів міжнародної організації, крадіжка українських підприємств "ставить під загрозу осіб, які працюють в небезпечних і неврегульованих умовах в гірничодобувній і металургійній промисловості на територіях, контрольованих збройними групами в Донецькій і Луганській областях".

У той же час в ООН стурбовані блокадою Донбасу, продовження якої загрожує функціонуванню важливої інфраструктури на сході стани, і може привести до втрати засобів для існування у більш ніж 300 тис. мешканців по обидва боки лінії зіткнення.

Нагадаємо, сьогодні, 15 березня, Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення сил в зоні проведененія антитерористичної операції.