RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Парламентська коаліція зробила заяву щодо блокади Донбасу

Фракції парламентської коаліції "Європейська Україна" - "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" - підтримали дії Служби безпеки та Національної поліції при деблокуванні доріг на Донбасі. Про це йдеться в заяві, опублікованій увечері 14 березня прес-службою "Народного фронту".

"13 березня представники Нацполіції провели превентивну контрдиверсійну операцію щодо окремих учасників блокади в зоні АТО. Всіх затриманих уже звільнено, жоден із них не постраждав. Припиняючи незаконні дії активістів і вилучаючи у них зброю, правоохоронці діяли професійно, толерантно, в інтересах національної безпеки і, найголовніше, - правомочно", - зазначено у заяві.

Разом з тим, фракції коаліції підтвердили беззастережну повагу до гарантованих Конституцією політичних прав і свобод громадян України, в тому числі і на мирний протест.

"Ми категорично засуджуємо спроби маніпуляції громадською свідомістю і перекручування фактів. У тому числі, спекуляції про нібито неправомірні дії правоохоронців", - йдеться в заяві.

Коаліція також має намір перешкодити конфлікту активістів з правоохоронцями, які можуть роздути "внутрішній громадянський конфлікт". "Ми ні в якому разі не дозволимо послабити країну і знесилену віддати її Путіну", - підсумували депутати.

Нагадаємо, вчора, 14 березня, на блокпосту у Слов'янську відбулися зіткнення між активістами блокади торгівлі з окупованими РФ територіями сходу України і співробітниками поліції.

В цей же день в Києві прихильники економічної блокади Донбасу здійснили напади на офіс компанії олігарха Ріната Ахметова "СКМ" і відділення російського "Альфа-Банку".