RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зіткнення на блокпосту в Слов'янську: у Парасюка та в полiцiї розповіли подробиці

Стали відомі подробиці зіткнень на блокпосту в Слов'янську між активістами блокади Донбасу на чолі з народним депутатом Володимиром Парасюком і співробітниками поліції.

Про це повідомила прес-секретар Парасюка Ірина Голуб УП.

Вона розповіла, що Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які мали намір приєднатися до блокади Донбасу, однак під Слов'янському їх зупинили озброєні поліцейські.

"Після того, як ми почали вимагати пояснень, чому нас не пропускали, ми почали просити, щоб пропустили автомобіль з народним депутатом, проте поліцейські і КОРД почали бити по капоту палицями, в результаті чого сталося зіткнення", — сказала Голуб.

За її словами, поліція застосувала сльозогінний газ, в результаті чого постраждав Парасюк, якому бризкали прямо в очі, ще одному хлопцеві розбили голову. Голуб повідомила, що Парасюка доставили в міську лікарню в Слов'янську.

"У нього постраждали очі і травмована рука, але від госпіталізації відмовився", — зазначила вона.

Сам Парасюк написав на своїй сторінці у Fаcebook, що по блокадникам вiдкрили вогонь.

У свою чергу поліція повідомила, що звернулася до Генеральної прокуратури з проханням дати оцінку діям Парасюка.

За даним фактом слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Командир роти спецпризначення поліції Донецької області Юрій Голубан заявив, що на співробітників поліції напали учасники блокади, які відмовилися надати документи та надати транспорт для огляду.

"Вийшов нардеп Парасюк і з погрозами, лайкою почав ображати співробітників поліції і намагатися своїми діями спровокувати бійку. Коли у одного нього це не вдалося, він дав команду своїм людям, які прибули разом з ним в колоні. По суті громадянин Парасюк очолив напад на співробітників поліції", — сказав Голубан.

Відео з його заявою опубліковано на YouTube.

Прес-секретар Нацполиции в Донецькій області Наталя Шиман повідомила, що на шляху між Константиновкой і Краматорському (Донецька область) близько 22:00 була затримана автоколона з учасниками блокади Донбасу.

За її словами, з метою припинення протиправних дій співробітник поліції зробив декілька попереджувальних пострілів в повітря

Як повідомляв "Апостроф", раніше були опубліковані відео бійки Парасюка з поліцією на блокпосту в Слов'янську.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Происшествия
Теги: