RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Блокада Донбасу: у Єврокомісії розповіли про небезпеку для мирного населення

Європейський Союз буде стежити за наслідками для цивільного населення рішення Ради національної безпеки оборони України про заборону переміщення вантажів через лінію зіткнення на окупованому Донбасі. Про це повідомила прес-секретар Єврокомісії Майя Косьянчич, передає Укрінформ.

"Ми ретельно відстежуватимемо вплив рішення на цивільне населення", - заявила вона, підкресливши, що в ЄС виступають за інклюзивний підхід до українських громадян, які проживають на нині непідконтрольних територіях України.

За її словами, нещодавні події - захоплення українських підприємств в ОРДЛО, визнання "паспортів" так званих "ДНР" та "ЛНР", введення рубля на окупованих територіях - суперечать цьому підходу і створюють ризик для подальшого негативного впливу на гуманітарну ситуацію.

"ЄС залишається твердим у своїй підтримці суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України", - підкреслила представник Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше рішення РНБО про припинення вантажоперевезень з окупованими територіями Донбасу прокоментували у Державному департаменті США.