RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це ковбойська гра: експерти спрогнозували дії Кремля на Донбасі

Кремль як і раніше планує інтегрувати окуповані райони Донбасу до складу України на своїх умовах, а не визнавати "державність" окремих районів Донецької та Луганської областей. Таку думку висловили опитані "Апострофом" експерти.

Так, на думку російського політолога Дмитра Орєшкіна, рішення російського президента про легалізацію на території РФ "паспортів" так званих "ДНР" та "ЛНР" не є кроком до визнання "державності" цих окупованих територій.

"Виходить парадокс: документи визнають, а самі державні утворення - не визнають", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що в окупованому Донбасі очікують визнання РФ їхніх "республік" тільки тому, що їм подобається так думати. "А насправді зовсім ні! Точно так же визнані паспорта Південної Осетії чи Абхазії, і вони не дають якихось ексклюзивних прав", - заявив Орєшкін, додавши, що не бачить ознак розвороту в позиції Кремля у зв'язку з новим рішенням про право на перебування в РФ.

З думкою, що Росія не готується до визнання державності окремих районів Донецької та Луганської областей, згоден і член правління Ради зовнішньої політики "Українська призма", фахівець з Росії і країнам СНД Олексій Крисенко.

"Це ковбойський гра: хто першим моргне, хто першим вийде з Мінських угод. Москва робить ставку на те, що Україна зірве Мінські угоди, і ось тоді Росія повністю легалізує свою участь на Донбасі", - вважає він.

На думку українського експерта, до визнання "республік" або на їх посилену інтеграцію Росія вдасться лише в тому випадку, якщо в її арсеналі не буде гарних варіантів.

"Адже після таких рішення Кремля санкції майже напевно будуть серйозно посилені", - зазначив Крисенко.

Нагадаємо, раніше український журналіст Віталій Портников також дав оцінку зміни російської політики щодо України.