RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна різко впала у рейтингу ООН з людського розвитку

Україна за рік опустилася в рейтингу ООН за Індексом людського розвитку на 29 позицій. Про це свідчить доповідь Програми розвитку ООН (ПРООН) про розвиток людського потенціалу за 2016 рік.

Згідно з опублікованими даними, Україна і Вірменія поділили 84-ю позицію в рейтингу, увійшовши до числа держав з високим рівнем людського розвитку. У той же час Україна суттєво погіршила свої позиції в порівнянні з 2015 роком, коли країна перебувала на 55-му місці.

При цьому Норвегія, Австралія, Швейцарія, Німеччина і Данія складають п'ятірку держав з дуже високим рівнем людського розвитку в світі. США знаходяться на десятому місці, а Росія - на 49-му місці.

Основні показники, за якими визначався рейтинг держав: очікувана тривалість життя, тривалість навчання та валовий національний дохід на душу населення.

Також враховувалися дані про рівень соціальної захищеності, показники здоров'я і культурного розвитку населення, стану злочинності, охорони навколишнього середовища, участі людей в ухваленні рішень.

Експерти ООН відзначають, що в період 1990-2015 у всіх регіонах світу середні показники людського розвитку значно покращилися, однак третина населення Землі, як і раніше живе за межею мінімально допустимого рівня.

Нагадаємо, раніше Україна опустилася в рейтингу найщасливіших країн світу.