RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Волонтер розкрив нові подробиці запеклого бою морпіхів з бойовиками під Маріуполем

Стали відомі нові подробиці запеклого бою українських морських піхотинців під Маріуполем, який стався 20 березня. Їх повідомив волнотер Serg Marco на своїй сторінці в Facebook.

"Так, бій був на чужих позиціях. Так, один морський піхотинець стрибнувши в окоп вбив трьох. Але не врукопашну ж! А зі свого штатного автомата. По суті морпех зробив те, що два місяці тому не вийшло у бойовиків під час штурму морпехівського опорника. На опорнику перебили всіх хто там був. Сімох бойовиків вбили відразу. Приблизно п'ятьох поранили ", - написав волонтер.

Після цього, за його словами, морпіхи зайняли нові позиції і почали обкопуватися, але їм завадив танк бойовиків.

"Танк сепарів не підбили (як його підбити з гранатомета?), Але два рази "проганяли". На третій раз танк повернувся і викотився на 200 метрів до позиції і почав її розстрілювати в упор. У цей час у нашого танка закінчився БК. БМП яка намагалася вести бій з танком не звертаючи уваги що вони з танком у "різних вагових категорій" отримала неслабо осколками і пошкоджена вийшла з бою", - розповів Serg Marco.

Після цього, морпіхи без втрат відійшли з захопленої позиції, але втрати понесла інша бійців АТО, яка заходила на сепарскій опорник.

"Кулеметна черга і... троє поранених і двоє вбитих... у гарячці бою змогли тільки поранених витягнути, ризик втратити людей витягуючи полеглих в той момент був величезним. Результат бою - 2 загиблих морпіхи, 7 поранених. У супротивника 9 загиблих і 13 поранених. В основному втрати противника - це знищені бойовики на захопленій позиції ", - підсумував волонтер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час бою з російсько-окупаційними військами під Маріуполем українським військовослужбовцям вдалося підбити танк супротивника.