RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Журналіст розповів, як Росія модифікує свої танки за досвідом війни на Донбасі: опубліковано фото

Росія перекинула на кордон з Україною частини, озброєні новою модифікацією танків Т-72Б3 зразка 2015-го року, з посиленим захистом за досвідом війни на Донбасі. Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, під час боїв з українськими войсками Т-72Б3 виявили високу вразливість від ручних протитанкових засобів, тому російське командування внесло зміни у Держоборонзамовлення.

"І ось в 2016-2017-му російський "Уралвагонзавод"випустив 154 Т-72Б3 модернізованих за" українським варіантом".

Комплект модернізації включає три основні блоки:

1. Підвищення потужності двигуна і поліпшення керованості танка. Це включає: дизельний двигун, для підвищення рухливості - потужністю 1130 к.с., нова система управління мехвода.

2. Поліпшення системи управління вогнем і зв'язку. Це включає:

електронна система управління вогнем, включаючи нічний та денний приціл "Сосна-У", нова цифрова радіостанція Р-168-25У-2 з дальністю зв'язку до 30 км.

3. Поліпшення захищеності танка, в тому числі від мін і протитанкових засобів піхоти. Т-72 Б3 15-го року отримав:

а) бортові екрани корпусу.

б) додаткові модулі динамічного захисту типу "Релікт" (причому до складу штатного ЗІПу танка також закуплені модулі динамічного захисту для заміни в польових умовах)

в) гратчасті екрани для захисту двигуна

г) гратчасті екрани башти, що підвищують її стійкість до кумулятивних боєприпасів, які виконуються знімними, і встановлюються замість ящиків ЗІП башти у залежності від поставленого завдання.

д) посилення протимінної стійкості днища", - написав журналіст.

Він відзначив, що дана модернізація оптимізує Т-72Б3 саме до тих завдань, які виконуються в ході війни на Донбасі. Боротися з натовськими "Абрамс" і "Леопард" така машина на рівних не зможе - тому це танк саме для війни з Україною

"Змушений визнати, що напрями модернізації Т-72Б3 виглядають обгрунтовано і збалансовано, і заслуговують на увагу і вивчення", - підсумував Бутусов.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео, яке свідчить про перекидання РФ своїх танків до кордону з Україною.