RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Критична ситуація з водою в Україні: у Мінприроди назвали причини

В Україні практично не виділяється коштів на очищення водойм, що посилює критичну ситуацію із забезпеченням країни водними ресурсами. Про це "Апострофу" повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів України.

"На очищення річок і водойм виділяється дуже мало коштів. Наприклад,минулого року в уряді виділили 200 тисяч гривень, і цього року итеж закладено 200 тисяч. Цих грошей недостатньо, щоб очистити одну річку, не кажучи вже про всі водойми України", - розповіли у Мінприроди.

У відомстві підкреслили, що Україна вже давно належить до країн, які в недостатній кількості забезпечені водними ресурсами.

Зокрема, одна з найбільш критичних ситуацій склалася з річкою Інгулець, яка через постійні викидів мінералізованих вод в річку з гірничорудних підприємств практично втратив потенціал до самоочищення. Це, в свою чергу, створило загрозу для життя і здоров'я людей, адже з річки здійснюється водозабір для Кривого Рогу і Дніпра.

Детальніше про проблему з браком водних ресурсів у Україні читайте у матеріалі "Апострофа" "Чому українці змушені пити брудну воду".