RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні незабаром не буде жодного військкомату: чим їх замінять

В Україні більше не буде військових комісаріатів. Нововведення передбачає тільки зміну в термінології.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства оборони України.

Там пояснили, що це передбачено внесеними урядом 15 грудня змінами в "Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом".

"Військові комісаріати" будуть називатися "територіальними центрами комплектування і соціальної підтримки", а "військові комісари" - відповідно "керівниками терцентрів комплектування і соцпідтримки".

"Передусім, актом передбачені зміни та уніфікації у термінології, зокрема, в тексті Положення "військові комісаріати" замінюються на "територіальні центри комплектування та соціальної підтримки", а "військові комісари" - на "керівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки", - повідомляють у Міноборони.

Також уточнений порядок оформлення облікових документів для осіб з інвалідністю з тяжкими захворюваннями, які позбавлені можливості вільного пересування, додають у відомстві.

Окрім того, внесені зміни до Положення в частині вдосконалення окремих питань взаємодії терцентрів комплектування і соцпідтримки з органами держвлади, організаціями, установами, підприємствами щодо обліково-призовної роботи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні знову заговорили про скасування призову на строкову військову службу у Збройних силах.