RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Навколо BlaBlaCar розгорається новий скандал зі зникненням

Поліція Херсонської області розшукує молодого хлопця, який зник після поїздки за допомогою сервісу BlaBlaCar, що отримав скандальну популярність після зникнення львів'янина Тараса Познякова.

Про це пишуть Вести.

Повідомляється, що зниклий — колишній вихованець дитячого будинку сімейного типу Анатолій Новицький, йому 25 років. За словами його прийомних батьків, у Києві він працює на СТО. 29 квітня хлопець виїхав з Києва до Херсона, після чого зв'язок з ним обірвався.

"Поліція каже, що він прибув 29 квітня о 16:15 — нібито його висадили на заправці біля центрального автовокзалу. Звідти він повинен був сісти в автобус на Горностаївку, де ми живемо. Більше йому їхати було нікуди. Він не приїхав, телефон у нього був вимкнений. А в понеділок, 2 травня, прийшла смс, що він на зв'язку. Дружина передзвонила, якийсь неадекватний мужик її обклав матом і кинув трубку", — розповів журналістам прийомний батько Толіка Дмитро Кузнєцов.

Надалі, коли родичі та поліцейські передзвонювали на номер хлопця, якийсь чоловік один раз сказав, що користується номером два місяці, а інший — 12 місяців.

"Поліцейські говорять, що людина на тому кінці дроту місцева — вона добре орієнтується в районах Херсона. Але встановити його місцезнаходження чомусь не можуть — нібито потрібно дуже довго чекати. Я чув про зникнення Тараса Познякова, тому дуже боюся за сина. Але за нами ніхто не стоїть, щоб дізнатися про місцезнаходження телефону в оператора в перший же день пошуків, як вдалося у разі Тараса", — говорить Дмитро Кузнєцов.

"Ми зв'язалися з водієм і другим попутником, які їхали разом з Києва до Херсона. Поїздка відбулася успішно, всі дісталися місця призначення. Куди чоловік пішов після того, як завершив поїздку, нам невідомо. В цій ситуації сервіс BlaBlaCar не має відношення до того, що трапилося", — повідомили в прес-службі BlaBlaCar.

Як повідомляє Страна, зниклий пасажир Blablacar 25-річний Анатолій Новицький їхав з Києва під Херсон до прийомних батьків.

"Толік хотів зробити нам сюрприз на великодні свята. Він працював на СТО, отримав як раз зарплату і вирішив приїхати до нас в Горностаївку Херсонської області. Як розповів нам його друг, 29 квітня близько 10 ранку Толік виїхав за допомогою сервісу Blablacar з Києва до Херсона. Близько 16:00 він вже був на вокзалі в Херсоні, далі зв'язок з ним обірвався", — наводить видання слова приймального батька зниклого Дмитра Кузнєцова.

"Дівчина на ім'я Тетяна розповіла нам, що вони з Толіком доїхали до Херсона і вийшли на автовокзалі. Поки вона чекала приїзду таксі, Толік домовлявся з водієм маршрутки про те, щоб доїхати до нас у Горностаївку, і більше його ніхто не бачив", — розповідає Дмитро Кузнєцов подробиці.

Як повідомляв "Апостроф", українська поліція 6 травня оголосила в розшук двох підозрюваних у вбивстві водія компанії BlaBlaCar, 25-річного мешканця Львова Тараса Познякова.

Читайте також матеріал "Апострофа": Справа BlaBlaCar: як повернутися живим, поради водіям і пасажирам.