RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Гибель МН17 на Донбассе: к расследованию привлекли новое резонансное видео

Міжнародна спільна слідча група прокоментувала появу нового відео з зенітно-ракетним комплексом "Бук", за допомогою якого імовірно було збито на Донбасі малайзійський авіалайнер Boeing рейсом МН17.

В опублікованій 13 травня заяві прокуратури Нідерландів, яка очолює кримінальне розслідування, говориться, що даний запис прийнятий до відома.

"Міжнародна спільна слідча група взяла до відома факт появи 12 травня, майже через два роки після катастрофи, раніше не опублікованих зображень, ймовірно, від 17 липня 2014 року частини комплексу "Бук", - відзначили в прокуратурі.

У заяві також підкреслюється підкреслили важливість таких матеріалів для слідства.

"Закликаємо всіх, хто володіє зображеннями, які можуть бути потенційно цікавими, повідомити міжнародних слідчих або завантажити матеріали, за бажанням анонімно, через веб-сайт www.jitmh17.com", - заявили в слідчій групі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео від 17 липня 2014 року, на якому зафіксовано як БУК відвозять через Макіївку.

Раніше експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук", яким в липні 2014 року на Донбасі був збитий літак Boeing 777.

За матеріалами "УкрінформУкрінформ"