RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Шантаж та вбивства: журналіст розповів, як ватажок ДНР воює зі своїми конкурентами

Ватажок самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко розширює свій бізнес на підконтрольній бойовикам території Донецької області, вдаючись до шантажу, погроз та вбивств.

Про це пише у своїй статті кореспондент "Апострофа" з Донецька.

"Історій, що наводять жах, за ці два роки трапилося чимало. Хтось відправився в інший світ добровільно (суїцид для певної категорії став єдиним виходом), когось "порішили" партизани, когось - соратники і спільники. Розбіжності в лавах "однодумців" розпочалися ледь не з перших годин створення так званої "Новоросії". Тема суперечок, бійок, доносів і членоушкодження – фінансові потоки. Якщо раніше "віджимали" підприємства, магазини, машини і житло в їх законних власників, то тепер - один в одного. У хід йдуть шантаж і погрози, після яких розпочинаються фізичні розправи та усунення конкурентів. Небажання ділитися із Захарченко і Со або крисятництво не прощаються.", - пише журналіст.

"Показові прочуханки в ДНР – це не зміщення з посади. Таким хай тішиться плебс,який свято вірить у те, що мудрий правитель очищає ряди. Образ кришталево чесного Захарченка міцно вкорінився в головах обивателів, і жодні аргументи, що це звичайний гопник і барига, не приймаються. Вище "Захара" - тільки Путін. Наступний – Бог. Коли хтось доводить господаря по-справжньому, його відправляють у підвали так званого "міністерства держбезпеки - МДБ" або організовують почесні похорони "загиблого від рук українських диверсантів" з криками "не пробачимо і помстимося". Насправді всі постраждалі та передчасно померлі – це ті, хто дозволив собі якусь самодіяльність", - зазначає кореспондент.

Як свіжий приклад він наводить долю "міністра податків і зборів" Саші Ташкента, в миру Олександра Тимофєєва.

"Нещодавно всі новинні ЗМІ написали, що головний рейдер ДНР помер "за загадкових обставин". Знайшлися ті, хто нібито бачив його тіло в морзі лікарні ім. Калініна і навіть на скромних (!) похоронах був присутній. Причина відходу з життя - цукровий діабет. Але перелякані, по-собачому віддані підлеглі шепочуться, що преставитися господарю "допомогли". Лікарі ж стали категорично мовчати", - пише кореспондент.

Більше читайте в матеріалі "Апостроф": Шантаж, погрози розправи: як бойовики борються за владу в ДНР.