RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Розстріл юриста в Одесі: названо ім'я жертви

Правозахисником, на життя якого вчинили замах в ніч з 15 на 16 травня в Одесі, виявився відомий адвокат Олександр Юрійович Погорілий.

Про це повідомляє видання Страна. ua.

Олександр Погорілий - син судді Апеляційного суду Одеської області Юрія Погорілого. Також раніше Олександр Погорілий був адвокатом одіозного екс-регіонала Сергія Ківалова.

Останні сім років Погорілий був директором і співзасновником правового холдингу "Привілей" (кінцевий бенефіціар компанії - власник одеського Музею цікавої науки і бази відпочинку в Білгород-Дністровському районі Одеської області Юрій Грабилін).

Останнім часом Олександр Погорілий відстоював інтереси естонської компанії "Літус Маріс", якою володіє бізнесмен Марсель Віхман. Дана компанія займається масштабним туристичним проектом в курортному містечку Затока в Білгород-Дністровському районі Одеської області.

В минулому році інвестори Естонії побудували перший кілометр набережній (у планах - 12 км), яка повинна була стати найдовшої набережної в Європі. Однак місцева влада Затоки з невідомих причин відмовилися від рішення передати землю в оренду компанії "Літус Маріс". Олександр Погорілий захищав інтереси естонської фірми в суді.

На думку журналіста Станіслава Речинського, за замахом на Погорілого стоїть злочинне угрупування з числа колишніх співробітників правоохоронних органів.

"Нове вбивають кожен день. Цієї ночі був розстріляний Олександр Погорілий, який намагався перетворити Затоку в Європу. Але ОЗУ з числа колишніх співробітників УБОЗ цього не хотіло", – написав Речинський у Facebook.

Як повідомляв Апостроф, в поліції Одеської області заявили, що Погорілий був убитий. Однак видання Страна.иа з посиланням на власні джерела повідомило, що адвокату вдалося вижити.