RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Фейковий розстріл юриста в Одесі: голова поліції дала пояснення

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе прокоментувала операцію із затримання людей, які, за версією правоохоронців, планували скоїти вбивство відомого одеського адвоката Олександра Погорілого.

Про це вона написала 17 травня на своїй сторінці у Facebook.

"Ми отримали багато питань із інсинуації розстрілу Lexus в Одесі. Ситуація така: Вчора вночі в Одеській області ми затримали групу, яка спеціалізувалася на викраденні людей, шантажі та вбивствах. Протягом декількох років жертвами здебільшого ставали люди із соціально незахищених верств населення, яких викрадали і змушували переоформляти нерухомість на членів банди. До нас звернувся адвокат, який займає активну позицію в розкритті злочинних схем у сфері розподілу земельних ділянок у курортних районах Одеської області. Заявник повідомив, що отримав на свою адресу погрози у зв'язку з його діяльністю - реалізацією інвестпроекту з будівництва набережної в Затоці", - написала Деканоїдзе.

Вона зазначила, що протягом кількох місяців правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до скоєння замовного вбивства.

"Для затримання організаторів і посередників замаху кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката заявника. Внаслідок проведення добре спланованої спецоперації під керівництвом Головного слідчого управління та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, який був викрадений раніше з метою вимагання. Наразі проведено близько 30 обшуків, під час яких вилучено вогнепальну зброю. Слідство триває", - написала Деканоїдзе.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що правоохоронні органи інсценували вбивство Погорілого і навмисно поширили цю інформацію в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину.