RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Авакова пояснили, чому справа водія BlaBlaCar дійшла до Інтерпола

Прес-секретар ГУ Національної поліції Київської області Микола Жукович пояснив, чому Інтерпол оголосив у розшук 36-річного Дмитра Голуба та 25-річного громадянина Росії Луана Кингисепа, підозрюваних у викраденні водія BlaBlaCar Тараса Познякова.

У коментарі Укрінформу Жукович зазначив, що підозрюваним інкримінують тяжку статтю Кримінального кодексу України - умисне вбивство.

"Ця стаття була інкримінована відразу після того, як звернулися батьки до поліції стосовно того, що їх син зник. Одразу тоді було відкрито за ст. 115 Кримінального кодексу України провадження і велося розслідування. Ми зараз їх (підозрюваних. - Ред.) розшукуємо за цією тяжкою статтею", - підкреслив Жукович.

Крім того, він додав, що Інтерпол оголосив Голуба та Кінгісеппа в міжнародний розшук на прохання слідчого: "Те, що підозрювані оголошені в розшук по лінії Інтерполу - це прерогатива слідчого. Він вважає, що для того, щоб розширити коло пошуків не тільки в Україні, але, можливо, й в інших країнах, були подані документи на оголошення підозрюваних через базу Інтерполу. Інтерпол розглянув, підтвердив та розмістив інформацію про підозрюваних на власному сайті".

Також Жукович зазначив, що пошуки Тараса та підозрюваних у його зникненні тривають і досі.

"Тривають слідчо-оперативні та розшукові заходи щодо встановлення (місця перебування. - Ред.) самого Тараса Познякова та підозрюваних, які вчинили на нього напад і забрали його автомобіль", - зазначив Жукович.

За його словами, інформація про можливе перебування підозрюваних на території проведення антитерористичної операції на сході України була в орієнтуванні для громадян.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Голуба і Кінгісеппа в Україні оголосили в національний розшук.