RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі набирає популярність відео першого бою "Айдару" з бойовиками

У мережі набирає популярність відео, на якому зафіксовано, як бійці батальйону "Айдар" в Старобільську в травні 2014 року ведуть свій перший бій з бойовиками.

Запис, зроблений на відеореєстратор бійця "Айдара" з селища Хрящувате Миколи Найдина, опубліковано на каналі "TVgolosnaroda" на YouTube.

"Вперше в публічному доступі. Українська техніка прорвалася на Луганськ. 22 травня 2014 року у місті Старобільськ (Луганська область) відбулася перша операція батальйон 0624 Айдар, в результаті якої групою добровольців з Луганська, Ровеньок, Антрациту, а так само патріотів з інших регіонів України була розгромлена і взята в полон банда російських найманців, яка блокувала протягом декількох днів пересування української військової техніки в бік Луганська.

Міліція, як ми бачимо з відео, займала зрадницьку позицію (не діяла і фактично охороняла російських найманців протягом декількох днів), а коли правоохоронці зрозуміли що бій закінчується не на користь росіян, просто розвернулися і втекли в невідомому напрямку", - йдеться в анотації до відео.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Юрій Бутусов розповів про спецоперацію в Краматорську Донецької області в травні 2014 року по затриманню диверсантів, завербованих російськими спецслужбами.