RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: стало відомо про потужні обстріли Авдіївки

В зоні проведення АТО бойовики обстріляли населений пункт Авдіївка Донецької області.

Про це на своїй сторінці в Twitter написав російський журналіст Василь Максимов.

"Орки дичайше довбають Авдіївку, є інформація про попаданнях в житлові будинки. Ніби як бк підвезли їм днями з рф, яка "ні при чому", - написав він.

У свою чергу в штабі АТО повідомили 22 травня, що за минулу добу проросійські бойовики 30 разів порушили умови перемир'я, в тому числі застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке артилерійське озброєння.

"Найнебезпечнішою ділянкою лінії розмежування залишаються околиці Авдіївки. Там противник вночі здійснив два потужних вогневих нальоти із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. Декілька снарядів влучили у будинки місцевих мешканців, в результаті чого будівлі зайнялись. Відразу після обстрілу наших позицій бойовики розвернули свої гармати і вдарили у бік Донецька. В такий цинічний спосіб вони вкотре намагались звинуватити сили АТО в обстрілах мирних мешканців та порушеннях Мінських домовленостей", - розповіли в штабі.

За 22 травня бойовики щонайменше 6 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових фактично на всіх напрямках.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня сили АТО понесли значні втрати в боях під Авдіївка Донецької області.