RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося фото, як татари запалили шини в окупованому Криму

Координатор блокади Криму, активіст і політичний діяч Ленур Іслямов опублікував фото, на якій показано, як кримські татари палили шини 18 травня в честь річниці депортації їхнього народу.

Іслямов опублікував фото у своєму Facebook.

"Крим. Зуя палила 18 травня. Молодці хлопці!! Страху у вас немає! Перемога буде за нами!" - прокоментував знімок політичний діяч.

"Палили покришки... чорний дим... пам'ять про день депортації", - пояснив мету акції в коментарях до посту активіст київського Меджлісу кримських татар Ерфан Кудусов.

"Незважаючи на заборони, кримські татари на півострові несли квіти до пам'ятників жертв депортації, палили у своїх дворах шини, молилися в мечетях", - написала журналістка Анастасія Рінгіс у статті для "УП".

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з 72-ю річницею депортації кримськотатарського народу в Херсонській області на КПП "Чонгар" поблизу з кордоном анексованого Криму запустили в небо прапор України.

Читайте також матеріал "Апострофа": У 1944 вкрали батьківщину, в 2014 вкрали країну, - соцмережі про річницю депортації кримських татар.