RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На заході України смертельно побили депутата

Депутата Кременецької міськради і активіста громадської організації "Народна рада" Віталія Ващенка 26 травня близько 23:00 сильно побили двоє невідомих, після чого той через три години помер у реанімаційному відділенні лікарні.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Згідно з попереднім діагнозом лікарів, депутат отримав "забійні рани голови, черепно-мозкову травму та політравму грудей". У поліції зазначили, що Ващенко побили на території дачного подвір'я, де він займався підприємницькою діяльністю.

"Вся тернопільська поліція працює над розкриттям цього резонансного вбивства, перевіряємо всю інформацію, що надходить. Орієнтовано також правоохоронців сусідніх областей. Є припущення, що вбивці могли приїхати до Кременця на автомобілі, тому вилучаємо відео з камер спостереження, перевіряємо маршрут зловмисників", - зазначив керівник Головного обласного управління Нацполіції Олександр Богомол.

За його словами, поліція як версію убивства в першу чергу розглядає громадську та політичну діяльність депутата.

"Версію з пограбуванням теж не відкидаємо, але це малоймовірно, оскільки при цьому залишилися цінні речі та кошти. Нападники не забрали нічого", - додав Богомол.

У свою чергу спікер Нацполіції в Тернопільській області Сергій Крета заявив, що загиблому депутату неодноразово погрожували, передає "112".

"Одна з версій – політична і громадська діяльність. Він був і членом громадської організації "Народна Рада", він був і в люстраційному комітеті, він був депутатом Кременецької міської ради... У нього були вороги. Останнім часом також була інформація, що йому неодноразово погрожували. Є версія підприємницької діяльності, оскільки він займався бізнесом. На місці злочину засвітилася машина з номерами Чернівецької області, оперативники відпрацьовують цю версію, перевіряють камери спостереження. Задіяні кілька райвідділів поліції та практично всі оперативники", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", у Кременчуці 30 квітня побили відомого волонтера Богдана Ковальова, який входить до команди президента України щодо реформування Міністерства оборони "Волонтерський десант".