RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У мережі набирає силу скандал навколо заяви націоналістів щодо гей-параду в Києві

У мережі розгорається скандал навколо обіцянки представників Організації українських націоналістів (ОУН), підтриманої спікером "Правого сектору" Артемом Скоропадським, влаштувати "криваву баню" на гей-параді, який повинен відбутися 12 червня в Києві.

Критичний пост на адресу організації націоналістів і Скоропадського опублікував у своєму Facebook київський активіст і волонтер Данило Ковжун.

"Чому я змушений чути про гей-параді? Тому що про нього говорить спікер ПС і мій друг Артем Скоропадський. Інших причин немає. Артеме, значення має тільки безпека громадян України. Ворог - на Сході і всередині - це російський світ і сепаратисти. Вибач, друже, але підбивати одних громадян України бити інших громадян України ти не маєш права. Ти ж не громадянин України. Ти багато про нас зрозумів і знаєш, але не все. У нас так не прийнято. Я був би радий нічого не знати про гей-паради. Але ти закликаєш до "кривавої бані". Нічого в цьому, крім болю для України і гри на руку тим лівакам, яких ти так ненавидиш, немає", - дорікає Ковжун Скоропадському, який є вихідцем з Росії.

"Вони чиїсь діти. Ти можеш їх не любити, це твоя справа. Але вони народилися такими. Їхні батьки, теж громадяни України, будуть страждати через брехливі "традиційні цінності". Ти закликаєш бити і вбивати українців, дітей інших українців тільки за те, що в них свій погляд на щось там. Нічого не хочу знати про подробиці. Це їхнє право. Е*йтеся-проваліться, головне, без мене", - пише активіст.

"Знову постраждають поліцейські, які роблять свою роботу. Знову дурень зі Свободи кине в них гранату. Знову родина залишиться без чоловіка, без батька. Знову ліві фонди будуть радісно кричати про нехтування прав і роздавати гранти. Ти ж з цим борешся? Щоб отці традиційних сімей не гинули? Так це через тебе. Щоб ліваки не відкривали рота? Але це ж ти даєш їм привід. Постраждають громадяни України, по всіх фронтах. Правих посадять, звичайні громадяни загинуть, ліві на висоті. Через тебе. Питання. А з х*я?" - запитується в спікера ПС Ковжун.

Користувач з ніком Луїза Чкалова у своєму Twitter взагалі запропонувала депортувати Скоропадського з України.

Як повідомляв "Апостроф", обіцянка націоналістів влаштувати криваву розправу над представниками сексуальних меншин викликала гнівну реакцію багатьох користувачів у соціальних мережах.