RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: сили АТО відновили збитий прапор України

Сили АТО знову підняли прапор України над шахтою "Бутівка", яка знаходиться поблизу з окупованим бойовиками Донецьком і вважається однією з найгарячіших точок на окупованому Донбасі.

Про це повідомляє "ТСН".

Як розповіли бійці журналістам, тільки за останній тиждень сюди прилетіли понад 250 артилерійських снарядів і мин. Позицію ВСУ атакують щоночі, також стріляють вдень.

Бойовики наводять свої гармати з мінометами завдяки повітряним безпілотним корегувальникам. Віднедавна під час кожного артобстрілу їх кружляє над позиціями по кілька штук одночасно. Снаряди лягають дуже щільно туди, де ворог запідозрює наявність бронетехніки.

Також стріляє по українським воїнам ворожа артилерія – одразу з декількох напрямків. Минула ніч стала першою за досить тривалий час, коли в бійців вийшло хоча б трохи перепочити.

Повідомляється, що ворог шаленим вогнем зніс український прапор над Бутівкою. Проте українські військові підняли його знову.

Раніше стало відомо, що в районі населеного пункту Зайцеве Донецької області в ніч на 30 травня тривали важкі бої сил АТО з проросійськими бойовиками.

Як повідомляв "Апостроф", німецький журналіст Джуліан Ріпці з'ясував, що сили АТО в травні 2016 року зазнали найбільших втрат за останній майже рік.