RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трагедія під Львовом: прийнято резонансне рішення щодо сміттєзвалища

Великогрибовицька сільська рада ухвалила рішення про повне закриття найбільшого сміттєзвалища в Грибовичах, де стався трагічний обвал.

Про це розповів сільський голова Великих Грибович Ігор Пітель, передає Гал-інфо.

За його словами, місцеві жителі заявили, що не пропустять на звалище жодної машини зі сміттям не тільки зі Львова, а й з інших населених пунктів.

"Судячи з того, що говорить суспільство і яким є рішення сільської ради - з 1 червня на постійно закрити звалище, - сподіватися на подальший вивіз сміття на Грибовицьке сміттєзвалище не варто. Рішення сільської ради було прийнято на вимогу громади. Були депутати, були місцеві жителі", - пояснив він.

Пітель заявив, що у своєму рішенні депутати керувалися постановою головного санітарного лікаря Львівщини ще від 2004 року.

Він також додав, що Львівська міська рада не проводила жодних переговорів із суспільством та владою.

"Поки ніяких нарад про те, що робити далі, не було. Взагалі нічого. Ось коли сталася трагедія, то ніяких переговорів, жодних нарад з цього приводу не було. Ми спілкувалися з ними тільки виключно в частині рятувально-пошукових робіт і ліквідації аварії. Іншого спілкування не було", - зазначив Пітель.

Як повідомляв "Апостроф", 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі в Грибовичах почалася пожежа, після чого стався зсув. Під тоннами сміття знайшли чотири людини – трьох пожежників та еколога. Сьогодні стало відомо, що через пожежу на звалищі зі Львова перестали вивозити сміття. У регіоні розмірковують над введеням надзвичайного положення.