RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Навколо нібито затримання на хабарі Героя України розгорівся скандал

Слідчі військової прокуратури заявили, що затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, героя України на отриманні хабара в 90 тисяч доларів, але в Службі безпеки України (СБУ) спростували цю інформацію.

Про це повідомляє 112.

Про затримання першого заступника Миколаївської ОДА заявив в ефірі головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Зазначимо, що у миколаївського губернатора Вадима Мерікова всього один перший заступник — Микола Романчук.

Кримінальне провадження за даним фактом нібито було зареєстровано півтора місяці тому.

На даний момент в результаті оперативно-розшукових дій затримано 4 особи, в тому числі посередники, один із заступників голови районної держадміністрації, помічник голови обласної ради, які були задіяні в цій корупційній схемі. Проводяться обшуки.

Матіос обіцяє, що прізвища затриманих будуть оприлюднені після вручення підозр.

"Причиною вимагання такої суми, яка давалася частинами, що зафіксовано матеріалами кримінального провадження, була спроба отримати грошові кошти за надання дозволу на облаштування кар'єру по видобутку вапняку. Зафіксован весь ланцюжок, зараз документуємо, після легалізації матеріалу будемо передавати за підслідністю детективам НАБУ", — повідомив Матіос.

При цьому військовий прокурор зазначив, що при затриманні посередника, який віз гроші, довелося застосовувати зброю. Загрози для інших громадян і нанесення ушкоджень підозрюваним не було.

У свою чергу речник СБУ Олену Гітлянську заявила, що перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації не був затриманий у справі про отримання 90 тисяч доларів хабара.

"Зараз проводяться слідчі дії, його там не затримали, а затримали двох помічників", — зазначила Гітлянська.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно подібна ситуація вже траплялася: тоді стало відомо про затримання одіозного першого заступника начальника головного управління СБУ в Києві та Київській області Євгена Філімонова за звинуваченням у хабарництві. Але пізніше у Службі безпеки України спростували цю інформацію.