RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вибухнув скандал навколо побиття у Полтаві ветерана АТО: опубликовані фото

У Полтаві вибухнув скандал навколо побиття вранці 6 червня на зупинці громадського транспорту Сінна ветерана АТО Івана Дебнюка.

У прес-службі Нацполиции в Полтавській області повідомили, що водій маршрутки відмовив потерпілому у пільговому проїзді, а коли військовий вийшов з салону і почав записувати номер автобуса, то був побитий другом водія.

Ветеран АТО отримав кілька ударів в обличчя. Крім цього, в ході бійки Дебнюку порвали одяг.

У той же час журналістам у результаті спілкування з учасниками конфлікту вдалося відновити картину події.

"Ветеран зайшов у маршрутку, пред'явив посвідчення, яке водій не побачив, оскільки перераховував здачу. Також водій не розчув, що ветеран – учасник бойових дій. Але поруч сидів пасажир (полтавець, 1988 р. н., колишній працівник цього підприємства, якого близько року тому звільнили через постійні конфлікти з пасажирами) і який почав сперечатися з Іваном Дебнюком і наполягати, щоб він заплатив, або вийшов. Суперечки йшли до зупинки "Інститут зв'язку", потім спір затих. На зупинці "Сінна" Іван Дебнюк вийшов з маршрутки. Водій від'їхав від зупинки і пригальмував на світлофорі. У цей момент пасажир, який сидів поруч з водієм, мовчки відчинив двері і вискочив. Як розповів Іван Дебнюк, після цього пасажир наздогнав його, кілька разів вдарив в обличчя, порвав штани і пакет, а також ображав", - пише видання "0532".

За словами Дебнюка, таке ставлення з боку водіїв цього автоперевізника відчуває не вперше – на дошці оголошень підприємства навіть прикріплена ксерокопія посвідчення.

"На мій погляд, вина водія полягає в безвідповідальності. Саме водій відповідає за безпеку та культуру поведінки в салоні його транспортного засобу. Те, що водій промовчав і не зробив зауваження буйному пасажиру, і призвело до розвитку конфлікту ", - сказав голова громадської організації "Товариство ветеранів АТО" Дмитро Пономаренко.

Представниця перевізника, заступник директора ПП "ЛЮГ" Іванна Комісар запевнила, що цей водій завжди був на хорошому рахунку, нічого подібного раніше на його маршрутах не відбувалося, і пообіцяла покарати його за всі строгості.

Як повідомляв "Апостроф", у місті Буча Київської області в одній з маршруток стався конфлікт між пасажиркою і водієм через пісні про Леніна.