RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

З'явилася інформація про вбивць депутата на заході України

У прокуратурі Тернопільської області заявили 8 червня про розкриття вбивства депутата Кременецької міськради і активіста громадської організації "Народна рада" Віталія Ващенка.

У прес-службі відомства повідомили, що встановлено чотири особи, причетні до скоєння злочину.

"7 червня 2016 року повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою 2 особам, жителям Дніпропетровщини, які вже раніше притягувались до кримінальної відповідальності. Вживаються заходи до встановлення місця перебування 2 інших осіб, причетних до вчинення вказаного злочину", - заявили в ГПУ.

У свою чергу керівник Нацполіції області Олександр Богомов розкрив деталі вбивства Віталія Ващенка.

"Вже відомо, що виконавці отримали замовлення в Києві. Їм пообіцяли по 50 тисяч гривень. При цьому зловмисники отримали лише по 500 гривень", - сказав він, передає "Depo.Хмельницький".

За даними поліції, у замовників не було вимоги вбити активіста.

"Віктора Ващенка хотіли провчити за активну громадську позицію. Але, очевидно, це не мало бути вбивство. Зараз замовники будуть вживати заходів, щоб уникнути відповідальності. Сподіваюся, що встановимо осіб замовників, наразі ми відпрацьовуємо кілька версій", – додав Богомол.

Видання зазначає, що раніше правоохоронці у Кривому Розі затримали одного з виконавців злочину та його помічника. Ще один виконавець та організатор досі ховаються, їхні особи відомі поліції. Вони будуть оголошені в міжнародний розшук. Дані про цих зловмисників також передано на кордон, щоб запобігти їхньому виїзду з України. Усі четверо злочинців познайомилися у в'язниці, найстаршому з них 40 років, наймолодшому – 25.

Як повідомляв "Апостроф", Віталія Ващенко 26 травня близько 23:00 сильно побили невідомі, після чого той за три години помер у реанімаційному відділенні лікарні. Згідно з діагнозом лікарів, депутат отримав "забійні рани голови, черепно-мозкову травму та політравму грудей".