RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Бої на Донбасі: у зоні АТО вказали на ознаку загострення

Український військовий експерт Костянтин Машовець розповів про зростання активності бойовиків в зоні АТО, що може свідчити про бажання противника перейти до більш рішучих бойових дій.

Про це експерт написав у своєму Facebook.

"Ситуація в зоні АТО загострюється... протягом доби гібоно-війська ДВІЧІ використовували артилерійські системи калібру 152-мм (в одному випадку - в районі Авдіївки... в іншому випадку - завдавши вогневого удару по позиціях українських військ на схід від Новотроїцька, південніше Докучаєвська)...", - описує ситуацію Машовець.

"- орки явно плювати хотіли на протоколи "мінських негідників"
- стрільба явно мала "промацувальний" характер
- використання такого роду озброєння явно свідчить про готовність і бажання приматів перейти до більш серйозної "заруби"
- у контексті загальної ситуації очевидно варто очікувати від ватної братії чергових "ексцесів" типу прильоту пакету від РСЗВ або появи попереду танків
- судячи з усього, в обох випадках важливим фактором при прийнятті рішення на використання цього типу озброєння є факт нездатності вирішити тактичні завдання на даних ділянках наявними у пітекантропів в першій лінії засобами...", - розмірковує експерт.

Як повідомляв "Апостроф", ввечері, 8 червня, з окупованого Донецька по позиціях АТО велися безперервні обстріли.