RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Загибель членів ПС на шахті "Бутівка": поранені бійці розповіли про обстріл

Бійці українського Добровольчого корпусу "Правий сектор", які отримали поранення в результаті обстрілу проросійськими бойовиками позицій сил АТО в районі шахти "Бутівка" Донецької області, розповіли журналістам подробиці.

Про це повідомляє ТСН.

"Дев'ятнадцять поранених українських вояків протягом останньої доби доставили з передовою в лікарні Дніпра. Майже всі отримали складні мінно-вибухові травми біля шахти "Бутівка". У реанімації-троє найважчих бійців. У них величезна крововтрата, шок і осколкові поранення", - діляться подробицями журналісти.

За словами бійця ПС з позивним "Цербер", який отримав поранення шиї і скроні, настільки жорсткого обстрілу шахти "Бутівка" ще не було. "Спочатку зробили два постріли – немов пристрілювальні, щоб усі зайшли в укриття. А потім прямою наводкою з чотирьох САУ і танка одночасно в цю позицію. Бетон розсипався, як пісок", - говорить він.

Бійці "Правого сектора" розповідають, що просили про підтримку, але її не отримали. Поранених вивезли дивом.

"Ми просимо, щоб евакуювати поранених – ніхто не рипнувся. Одна людина з позивним "Ленін" бере БМП, добровільно виїжджає і вивозить поранених. Ми просили, щоб дали відповідь – арта не працювала", - стверджує поранений боєць "Сирота".

Ще дев'ять поранених доставили у військовий госпіталь. Один – у важкому стані в реанімації.

"Відстань від наших позицій до супротивника зовсім мала. Там навіть переліт однієї гранати, навіть з підствольного, досягає. ДРГ там постійно буває", - розповів журналістам один з поранених.

За словами медиків військового госпіталю та обласної лікарні, незважаючи на складність травм, всі поранені мають обнадійливий прогноз.

Як повідомляв "Апостроф", командир Правого сектора" Андрій Стемпіцький опублікував фотографії бійців, загиблих в результаті обстрілу.