RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російський журналіст розповів, чому Україні потрібні переговори з ватажками ДНР/ЛНР

Російський журналіст і письменник Сергій Лойко пояснив, чому Україні варто розпочати переговори з ватажками терористичних ДНР/ЛНР.

Про це Лойко написав у своїй колонці для "Обозревателя".

"Уявіть, що бандити захопили в заручники вашого сина, надсилають вам листа, в якому вимагають викуп, інакше його вб'ють. А ви їм кажете: "Вбивайте його, будь ласка, я не буду говорити з терористами". Ось тут те саме", - наводить порівняння журналіст.

"Звичайно, я не радник української влади... Але наскільки я знаю, все одно якісь консультації на лінії фронту є. Хоча б цей обмін полоненими... Не кожен з них робиться через Путіна, через генеральний штаб російської армії або через головне військове управління. Напевно, там на землі, як вони кажуть, ваші офіцери розмовляли з цими бандитами та обмінювалися полоненими. І це нормально. Це нормальна стандартна практика. Ні Мінськ, ні Кремль цієї задачі не вирішать і вирішувати не будуть. Мінські угоди – це взагалі туфта. Вони Кремлем не виконуються, це просто димова завіса", - пише Лойко.

"Для України сьогодні важливо, якщо немає військового рішення, а його без величезних жертв бути не може, зберігати той хиткий мир, який є. І проводити переговори з терористами. Проводити переговори, важкі, неприємні, переговори з катами, покидьками, бандитами... Пам'ятаєте школу в Беслані? Розпочали переговори і раптом випустили снаряд з вогнемета, і школа загорілася. Потім була різанина, і скільки тоді загинуло людей і дітей? А адже могли домовитися. І тодішній президент Чечні Масхадов летів туди, щоб врятувати дітей та вмовити терористів випустити їх. Шанс був", - застерігає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиційний політик, лідер партії "Західний вибір" Костянтин Боровий заявив, що Україна повинна вийти з переговорного процесу з Росією з тимчасово окупованих територій Донбасу.