RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про обшуки НАБУ в авіакомпанії Коломойського

В офісних приміщеннях авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), власником якої є бізнесмен Ігор Коломойський, детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) 14 червня проводять обшуки.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Обшуки проводяться "в рамках досудового розслідування за фактом зловживання службовим становищем з боку посадових осіб Державної авіаційної служби (ДАС) з метою одержання неправомірної вигоди для окремих приватних авіаперевізників, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам".

"Метою обшуку є вилучення документів, що підтверджують факти заборгованості МАУ перед державою в розмірі близько 150 млн грн за період з січня 2014 року по грудень 2016 року. Ці кошти авіакомпанія мала сплатити за перевезення пасажирів та вантажів до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях (згідно з пунктами 3 та 4 ч. 5 ст. 12 Повітряного кодексу України)", - повідомили в бюро.

Зазначається, що в процесі досудового розслідування встановлено, що службовими особами Державної авіаційної служби України створювалися умови для несплати таких зборів і не вживалися заходи для погашення вказаної заборгованості. При цьому підкреслюється, що авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на запит НАБУ. У зв'язку з цим детективами НАБУ і прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури було отримано ухвалу суду на проведення обшуку.

Як повідомляв "Апостроф", минулого року Вищий господарський суд України прийняв рішення про примусове стягнення боргів до держбюджету з МАУ.