RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У заворушеннях росіян на Євро-2016 знайшли слід бойовиків з Донбасу

Журналісти підозрюють, що серед російських уболівальників, які влаштували заворушення на футбольному чемпіонаті Євро-2016 у Франції, є люди, які воювали на окупованому Донбасі за бойовиків ДНР.

Про це пише журналіст британської газети The Independent Кім Сенгупта, передає Inforesist.

Журналіст поспілкувався з російським фаном, якого він називає Микола. У ньому він упізнав чоловіка, з яким спілкувався два роки тому в Слов'янську і Краматорську, де той був "добровольцем".

За словами Миколи, хулігани, які били англійських уболівальників в Марселі "більше, ніж ультрас", тренувалися на бойових мистецтвах.

"Два роки тому в Слов'янську і Краматорську, на бунтівному сході України, Микола заявляв мені, що він там допомагає пораненим, а не брав участь у бойових діях. Зараз він наполягає, що знаходиться у Франції просто, щоб дивитися футбол, і не шукає собі ніяких неприємностей", — пише журналіст.

Видання наводить слова росіянина, в яких він стверджує, що фанати, яких Франція має намір депортувати, - не ті люди, які били англійців.

"Це трохи нагадує те, як це було в Україні. Ті, хто хваляться найбільше, не є найбільш небезпечними і не є лідерами. Найбільш небезпечні і справжні лідери ті, хто не говорять багато і впевнені, що їх обличчя сховані", — наводить журналіст слова свого співрозмовника.

Як повідомляв "Апостроф", 12 червня після фінального свистка матчу групи В між збірними Росії та Англії російські уболівальники напали на сусідній сектор, де розташовувалися шанувальники англійської команди, і затіяли бійку.