RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

У США вказали на факти підготовки бойовиком Захарченком до наступу на Донбасі

У приватній американській розвідувально-аналітичній компанії Stratfor вказали на низку фактів, які свідчать про те, що бойовики на Донбасі ведуть підготовку до наступу на позиції сил АТО.

Про це йдеться у звіті Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофу".

Фахівці вважають, що збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на сході України може призвести до активізації бойових дій. У "приватному ЦРУ" нагадують, що 15 червня уздовж лінії розмежування на Донбасі було зафіксовано 58 фактів порушень режиму припинення вогню. В середньому - це на 10-20 випадків більше, ніж у попередні місяці. А 14 червня підтримувані Росією бойовики накопичили до 30 танків поблизу стратегічно важливого міста Авдіївка під Донецьком.

У Stratfor вказують, що присутність танків у "демаркаційної лінії" реєструвалася і раніше, навіть після відводу важких озброєнь від лінії зіткнення у 2015 році.

"Однак їх ніколи не було більше 30, що становить цілий танковий батальйон. Концентрація танків в описаних масштабах - це незвичайне явище, і воно дійсно вказує на те, що в цьому секторі лінії розмежування можна очікувати активізації бойових дій... На користь цього припущення свідчить також розгортання реактивних систем залпового вогню "Град". З військової точки зору, все це вказує на планування наступальної операції", - йдеться в аналітичній записці Stratfor.

Як повідомляв "Апостроф", керівник групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук заявив, що в самопроголошеній ДНР выдбувається підготовка до "загальної мобілізації".