RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про вбивство депутатом поліцейського на Закарпатті

У Закарпатській області під час полювання на території національного природного парку депутат районної ради Іван Псяйка з необережності застрелив майора поліції Михайла Сичку.

Про це повідомляє прес-служба управління Нацполіції в Закарпатській області.

"Трагедія сталася сьогодні вночі в лісовому масиві поблизу с. Лубня Великоберезнянського району. Там неподалік від українсько-польського кордону група осіб здійснювала незаконне полювання. Один з браконьєрів вистрелив із власної мисливської рушниці і влучив у 45-річного майора поліції. Він у той час перебував поза службою і загинув на місці події", — наголошується в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 119 Кримінального кодексу України (вбивство з необережності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.

Особа вбивці міліціонера встановлена, це 39-річний житель с. Ставне, який є депутатом Великоберезнянського районного ради. Він сам повідомив в поліцію про те, що сталося під час полювання.

У свою чергу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що депутат Іван Псяйка і майор Михайло Сичка (начальник сектору з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Нацполіції в Закарпатській області) разом пішли на полювання.

"Висловлюю співчуття рідним і близьким загиблого. Водночас не можу обійти той факт, що фігуранти нещасного випадку, які мають пряме відношення до правоохоронних органів і в першу чергу повинні стежити за дотриманням закону, займалися браконьєрством на території Ужанського національного природного парку. Я дав доручення прокуратурі області та Головному управлінню національної поліції ретельно вивчити обставини трагедії і зробити жорсткі висновки", — зазначив Москаль.

Вирішується питання про обрання фігуранту справи запобіжного заходу. Зброю вилучено. Триває слідство.

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 10 червня в Миколаївщині був жорстоко убитий екс-депутат Миколаївської обласної ради від партії БПП Віктор Губанов.

8 червня в прокуратурі Тернопільської області заявили про розкриття вбивства депутата Кременецької міськради і активіста громадської організації "Народна рада" Віталія Ващенко.