RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Маріуполі поліція влаштувала перестрілку зі злочинцем

У місті Маріуполь Донецької області поліція здійснює спецоперацію, щоб знешкодити чоловіка, який забарикадувався в 5-поверховому житловому будинку та стріляє у правоохоронців.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Поліцейські отримали інформацію, що в одній із 5-поверхівок Маріуполя людина незаконно зберігає зброю. Правоохоронці виїхали за вказаною адресою. За попередньою інформацією, порушник забарикадувався в квартирі. Згодом він почав перестрілку і кинув гранату в поліцаїв. В результаті поранено одного з правоохоронців", — розповіли в Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Особовий склад поліції Донецької області піднято по тривозі. Район проведення спецоперації із затримання озброєного порушника знаходиться в оточенні.

За даними місцевого порталу 0629, чутна стрілянина на проспекті Будівельників, у районі будівлі Приморського районного суду. "Наразі на проспекті Будівельників, біля "Застави", йде перестрілка. Чути дуже голосно в квартирах", "Стрілянина у військовій частині в центрі. Чути автоматні черги і звуки сирени поліції", — пишуть городяни.

За попередньою інформацією, у будинку по вул. Лавіцького, 16 на перетині з просп. Будівельників забарикадувався в квартирі невідомий і відстрілюється. З самого ранку за цією адресою виставлено оточення. На місце прибули співробітники поліції, "швидкої допомоги".

Телеканал "112.Україна" з посиланням на поліцію повідомляє, що той, хто забарикадувався — учасник війни в Афганістані, і в нього вдома був склад зброї і боєприпасів.

"Як нам вдалося дізнатися у прес-службі обласної поліції, під час планового огляду в людини — він колишній "афганець" — на нього був зареєстрований карабін, і в сейфі так само були виявлені патрони. У цей момент поліцейський вирішив викликати групу для того, щоб вилучити ці патрони, тому що це стаття Кримінального кодексу, і чоловік у цей момент підірвав гранату. В результаті поліцейський був поранений. У цей момент прибула група швидкого призначення "Сокіл" і відбувається штурм п'ятиповерхівки, в якій проживає людина", — повідомили журналісти.

"У нас перестрілка практично в центрі міста. Як кажуть, поліція готувала операцію із затримання. В результаті почалася перестрілка", — пишуть у Twitter Прекрасний Маріуполь.

Як повідомляв "Апостроф", 13 червня в Одесі, на вулиці Гайдара, відбулося гучне затримання кількох патрульних поліцейських, які попалися на отриманні хабара.