RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Бої на Донбасі: в Україні оцінили ймовірність загострення конфлікту

Незважаючи на скупчення великої кількості військової техніки на лінії розмежування з територіями підконтрольними Україні, бойовики навряд чи перейдуть в масований наступ в найближчому майбутньому.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов. передає "Обозреватель".

"Танки – "зброя наступу", відповідно, велика кількість танків поблизу лінії розмежування може свідчити про можливі наступальних дій. У той же час сьогодні світове співтовариство не пробачить Росії ескалації на сході України. Питання зняття санкцій у такому випадку також стане неактуальним", - запевняє Жданов.

"Зазвичай за станом танків визначають стан угруповання – ударне воно або оборонне. Чим більше танків, тим більше ймовірність того, що угруповання призначене для наступу. Тому що танк – це зброя наступу", - пояснив він.

На думку експерта Росія не зважиться на будь-які наступальні дії, оскільки зараз її головна мета – зняття санкцій.

"Так, страхітливе угруповання є, і ми розуміємо, що вони можуть піти у наступ в будь-який момент. Для нас це вже напруга. Коли вони починають вогневий контакт, то це ще більша напруга. Ми несемо втрати. Але політична ситуація вже не така, як учора. Навряд чи вони зважаться на якийсь наступ", - додав Жданов.

Як повідомляв "Апостроф", український військовий експерт Костянтин Машовець розповів про зростання активності бойовиків в зоні АТО, що може свідчити про бажання противника почати ескалацію конфлікту на Донбасі.