RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Закарпатті виявили "дипломатичну" контрабанду: опубліковані фото і відео

На Закарпатті на пункті пропуску "Дяково" українські прикордонники затримали 18 червня автомобіль Mercedes-Benz Vito з дипломатичними номерами Російської Федерації, в якому була виявлена контрабандна партія сигарет.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів спікер Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Щодо цього автомобіля була попередня інформація, і на нього відреагував службовий пес. Автомобіль було виведено для поглибленого огляду, о 19:05 спільно з працівниками СБУ та митниці ми відкрили автомобіль", - розповів він.

В автомобілі знаходилися двоє громадян Монголії. Водій для проходження митного контролю надав паспорт громадянина Монголії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, а пасажир - дипломатичний паспорт і лист клопотання посольства Монголії в Російської Федерації про сприяння у безперешкодному проходженні дипломатичного вантажу. У ньому йшлося про 8 валіз матеріалів і технічних засобів для проведення парламентських виборів 29 червня.

Відзначається, що надані копії документів не відповідали встановленому зразку, затвердженому Віденською Конвенцію. "Дипломатичним вантажем" виявилися 29145 пачок сигарет, а саме: Rothmans українського виробництва з акцизними марками України, "Комплімент Вінс", NZ, Lifa - без акцизних марок.

Фото - pmg.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Петро Порошенко в зв'язку зі скандалом навколо контрабанди сигарет підписав указ про звільнення надзвичайного і уповноваженого посла України в Словацькій Республіці Олега Гаваші.

За матеріалами "112"