RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Очевидець розповів про криваві сутички на Євро-2016: опубліковано відео

Киянин Роман Мироненко, який живе в Марселі, розповів про масштабну бійку між англійськими і російськими фанатами, що сталася 11 червня.

Відео з його розповіддю опубліковано на сайті "Настоящего времени".

"Тут було багато калюж крові... Один з англійських фанатів вибіг з натовпу, підняв пляшку і кинув в російських хлопців. Але коли він кидав, він не бачив, що два російських хлопця стояли осторонь, нібито не з ними, і вони його тут відразу, на цьому ж місці і прибили", - сказав Мироненко.

Він також висловив здивування бездіяльністю французької поліції, насильством на стадіоні і поведінкою міністра спорту РФ Віталія Мутко.

"Було видно, що це не фанатський сектор, там були звичайні кузьмичі, і є таке неписане правило, що хулігани кузьмичів не чіпають. Коли дивишся фотографії, видно, що там був один інвалід, якісь люди з дітьми... Навіть якщо і були якісь хулігани або фанати, достатньо було їх просто погнати, а не влаштовувати тисняву, в якій можуть постраждати реально невинні люди. Коли Мутко підійшов до фанатського сектору, я думав, що він зараз почне заспокоювати людей, просити про порядок, а він зробив такий жест, вітаючи з нічиєю і заохочуючи те, що відбувається, що для мене було неприпустимим", - розповів очевидець.

Раніше стало відомо, що російські футбольні фанати після влаштованої ними масштабної бійки в Марселі почали торгувати закривавленими прапорами Англії і банерами, відібраними у британських уболівальників.

Як повідомляв "Апостроф", міністра спорту РФ і президента РФС Віталія Мутко зловили на тому, що той показував "клас" російським фанатам, які влаштували безлади після матчу між збірними Англії та Росії на футбольному чемпіонаті Євро-2016.