RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Масова загибель дітей у Росії: стали відомі скандальні подробиці

Співробітник Transparency International Ілля Шуманов виявив низку підозрілих деталей в роботі табору "Сямозеро" в Карелії, де в результаті аварії човна загинули 14 дітей і на який вже багато років скаржилися батьки і діти.

Так, виявилося, що компанія ТОВ "Парк-Готель "Сямозеро", що належить Олені Решетовой, отримувала держконтракти від уряду Москви, урядів Карелії і Мурманська незважаючи на те, що є відповідачем по 93 судових справах і багато разів притягувалась до адміністративної відповідальності, передає "The Insider".

Шуманов з'ясував, що всі держконтракти проходили через електронні аукціони, а щоб електронний аукціон був визнаний таким, що відбувся, на нього повинні були бути подані мінімум дві заявки. Але на сайті держзакупівель інформації про другу конкуруючу компанію з ТОВ "Парк-Готель "Сямозеро" (у разі цього злощасного контракту) просто немає.

Також виявилося, що керівниця конкуруючої компанії, яка програвала на торгах і грала роль технічного учасника, є подругою Решетової.

"Для того, щоб перевірити зв'язок цих компаній та засновників між собою, вистачило б і десяти хвилин. Більш того, швидше за все технічне завдання для контракту робилося саме під конкретний табір. Але ніхто перевіряти, як зазвичай, такі речі не став (чи перевірили формально). Наслідки цього ми з вами знаємо", — зазначає Ілля Шуманов.

Він також додав, що при нормальному аналізі ділової репутації майбутніх постачальників послуг можливість отримати контракт на 45 млн рублів такій фірмі, як ТОВ "Парк-Готель "Сямозеро", неможливо. Іншими словами, це означає, що співробітники уряду Москви "тягнули" фірму Решетової на етапі розробки технічного завдання, а на етапі організації торгів просто закрили очі.

"В результаті Решетову і її горе-команду посадять, а співробітників уряду Москви, які допомагали Решетовій отримати держконтракти, ніхто навіть не згадає", — заявив Шуманов.

Як повідомляв "Апостроф", в результаті трагічної аварії човна на озері у Карелії загинули тільки діти, всі дорослі вижили.