RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивство Нємцова: у Путіна знову заговорили про український слід

Зброя, з якої був убитий в центрі Москви російський опозиціонер Борис Нємцов, могла бути привезена до РФ з України.

Про це йдеться в прес-релізі Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ.

Зазначається, що зброю було зібрано в "кустарних" умовах з привезених з-за кордону деталей.

"Одним з проблемних питань у сфері боротьби з незаконним обігом засобів ураження є тенденція зростання на нелегальному ринку попиту на вогнепальну зброю, виготовлену з так званих масогабаритних макетів (ММГ) і цивільної зброї, складові частини яких ідентичні їхнім бойовим аналогам", — заявили в ФСБ.

Також у відомстві підкреслили, що в останні роки зріс потік контрабанди частин деталей зброї з-за кордону, насамперед з України. Співробітники спецслужби пояснили, що макети, які ввозяться, як правило, мають "щадну деактивацію", яка дозволяє відновити бойові характеристики в "кустарних" умовах.

"Зазначені засоби ураження застосовуються членами підпілля і організованих злочинних груп при вчиненні тяжких та резонансних злочинів: у 2014 році — серії вбивств жителів московського регіону членами так званої банди "ГТА", у 2015 році – вбивства громадського діяча Бориса Нємцова і депутата місцевого самоврядування Черекського району Кабардино-Балкарської Республіки Кантемірова", — пояснили в ФСБ.

Як повідомляв "Апостроф", прокремлівський політолог та член Громадської палати Росії Сергій Марков звинуватив Службу безпеки України у вбивстві Нємцова.

За матеріалами "РИА Новости"