RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії пояснили, чому Путін не хоче "віддати" ДНР і ЛНР Україні

Президент Росії Володимир Путін боїться позбавити підтримки терористичні ДНР/ЛНР на окупованому Донбасі, побоюючись гніву активної патріотичної меншини в РФ.

Таку думку висловив російський публіцист Леонід Радзіховський у своїй колонці на сайті "Новое время".

"Економічне становище РФ паршиве. Як сказав прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв, "грошей немає". І хоча російська економіка мало залежить від західних санкцій, Москва все одно хоче позбутися від них. Ще один важливий фактор – особиста втома Путіна. Думаю, йому набридло безглузде протистояння, яке так нічого і не приносить. Не став він фігурою рівновеликою всьому Заходу, до чого прагнув спочатку. Відповідно, тепер він мріє позбавитися від протистояння із Заходом – і психологічно, і економічно і т. д", - пише публіцист.

"Разом з тим, віддавати ДНР/ЛНР Путін не хоче. Цілком можливо, що сама згадка про невизнані республіки викликає у нього алергію, проте "злити" їх він боїться. Боїться, що його почнуть звинувачувати російські патріоти, націоналісти, "кримнаші" і т. д. Це маленька частина суспільства, проте дуже активна – як і в будь-якій іншій країні, у тому числі і в Україні. Активна частина населення завжди нечисленна, проте із-за своєї активності вона досить впливова. У Росії активна меншість менш впливова, оскільки в країні немає незалежних партій та преси. Тим не менш, навіть в РФ, в умовах відсутності незалежної громадської думки, Путін побоюється активної патріотичного меншини", - вважає Радзіховський.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Віталій Портніков вважає, що вже в найближчі місяці Путін погодиться піти на певні поступки по Донбасу заради часткового зняття санкцій Євросоюзом вже в січні 2017 року.