RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Арешт екс-співробітників "Беркуту" за розстріл Майдану: журналістка повідомила цікаві деталі

Журналістка Анастасія Станко розповіла подробиці про одному з чотирьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", які були затримані підозрюються у вчиненні вбивств на Майдані.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Із чотирьох затриманих харківських беркутівців, котрих звинувачують в участі в подіях на Майдані один має прізвище Гончаренко. Це той Гончаренко, котрий 29 січня 2015 затримав нас на посту ДАІ Пісочин, коли ми повертались ще з контрольованого українськими військовими, але вже пекельного Дебальцевого. Тоді пан Гончаренко разом ще з двома беркутівцями заламували Костянтину Реуцькому руки, кидали його на землю і все лише через те, що він почав їх знімати, коли вони шманали наші речі. Коли ми почали телефонувати речнику президента і іншим людям троє беркутівців лише сміялись і казали: нам за Майдан ніого не було, і тут не буде", - написала журналістка.

"А потім пан Антон Геращенко (радник голови МВС - ред) це якось так коментував, що самі журналісти ніби вели себе некоректно. Між сьогоднішнью подією і тією зимовою вони встигли попрацювати ще в національній поліції. А справу, яку порушили за нашими заявами тричі відкривали і закривали (зараз закрита)", - зазначила Станко.

Як повідомляв "Апостроф", в ході подій Революції Гідності співробітникам спецпідрозділу "Беркут" і внутрішніх військ взимку 2014 року були роздані спеціальні засоби посиленої дії з шкідливими речовинами, які надійшли з Росії.