RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Інцидент з Новинським і митрополитом УПЦ МП: з'явилися нові подробиці

Митрополит Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) прокоментував напад на нього народного депутата від "Оппоблока", бізнесмена Вадима Новинського.

Про це митрополит повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"По закінченню обіду близько 14-30 я вийшов за територію монастиря у напрямку дому своїх батьків. Незабаром мене окликнув Новинський Вадим Владиславович, який у грубій формі запропонував «поговорити». Я відповів, що такого бажання не маю і зайнятий іншими справами, та поспішаю до батьківської домівки, де на мене чекають родичі. Після цього Новинський почав нецензурно ображати мене в присутності інших людей, які в цей час виходили зі святої обителі", - заявив митрополит Олександр.

"Новинський В.В. у супроводі охоронців наздогнав мене та штовхнув декілька разів, продовжуючи ображати нецензурною лайкою з обіцянками "побити обличчя" та закликаючи піти за ріг монастиря, де він виконає свою обіцянку", - додав священнослужитель.

Він зазначив, що Новинський звинуватив його у розколюванні церкви і лжесвідченні.

"Вважаю що малося на увазі під першим – надумана моя причетність до звернення депутатів верховної ради до вселенського патріарха варфоломія та буцімто у створенні константинопольського екзархату в Україні, про що йшлося нещодавно у недружелюбних до України російських ЗМІ", - пише митрополит Олександр.

"Друге, а саме, "лжесвідчення" - вважаю, що малися на увазі свідчення, які я давав під час допитів в ГПУ щодо можливої причетності Новінського В. до справи відсторонення нині вже покійного Митрополита Володимира від займаної ним посади Предстоятеля та лобійування ним інтересів обрання нового молодого активного та лояльного до влади нового предстоятеля задля активної участі останнього у підготовці президентських виборів 2015 року", - підкреслив він.

Також митрополит додає, що Новинський погрожував йому фізичною розправою і намагався увірватися в автомобіль, на якому священнослужитель залишив місце пригоди.

Як повідомляв Апостроф, в травні предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій звільнив з двох посад помічника покійного митрополита Володимира Олександра (Драбинка).