RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В УПЦ МП заявили про напад на їхнього митрополита одіозного нардепа

У Корці Ровенської області після вшанування чудотворної ікони народний депутат від "Опоблоку", бізнесмен Вадим Новинський напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського УПЦ МП Олександра (Драбинка).

Про це повідомив екс-депутат Рівненської облради Степан Молчан на своїй сторінці у Facebook.

"Релігійні конфлікти в Рівненській області з переходом вірян УПЦ МП до УПЦ КП трохи вщухли, але тепер перейшли в інший формат. Вчора народний депутат, член фракції "Опозиційного блоку", мільярдер Вадим Новинський у нецензурній формі і за допомогою чотирьох охоронців напав на митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинко; погрожував "набити морду", — повідомив Молчан.

"Інцидент стався близько 14.30 годин 23 червня у Корці Рівненської області після служби в Свято-Троїцькому жіночому монастирі. Свідками зухвалої поведінки нардепа з "Опозиційного блоку" та його охорони стали десятки віруючих, які викликали поліцію", — зазначив екс-депутат.

"Як відомо, Олександр Драбинко в УПЦ МП є прихильником автономії церкви від РПЦ, а колишній громадянин Росії Вадим Новінський — "православний олігарх", якому "український паспорт" дарував колишній президент України Віктор Ющенко. Олександр Драбинко написав заяву в районний відділ поліції Корця і дав письмові свідчення", — додав Молчан.

Нагадаємо, в травні минулого року предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополит Онуфрій звільнив з двох посад помічника покійного митрополита Володимира Олександра (Драбинка).

Як повідомляв "Апостроф", народні депутати від "Опозиційного блоку" заблокували звернення Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію Української Православної Церкви (Київського Патріархату) (УПЦ КП).