RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Донбасі стався дикий випадок з бійцем сил АТО

Під Торецьком Донецької області раніше судимий житель Одеси вбив українського військового і розчленував його тіло.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

"Розслідування цієї справи почалося тиждень тому, 17 червня, коли поблизу терикону під Торецьком були виявлені поліетиленові мішки з людськими останками. Слідчо-оперативна група поліції працювала на місці події кілька годин. Поліцейські оглядали кожен сантиметр території навколо. За фактом виявлення понівеченого тіла Торецьким відділенням поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство)", — наголошується в повідомленні.

"Район, де був знайдений труп, впритул наближен до окупованої території і прострілюється бойовиками з різних знарядь. Найближчий населений пункт — в кількох кілометрах. Навколо тільки позиції військових, тому шукати інформацію про особу загиблого чоловіка поліцейські почали з військових підрозділів. За підтримки військової комендатури і військової прокуратури Донецького гарнізону оперативники встановили, що вбитий — це 31-річний житель Ужгорода. Зник напередодні ввечері, не повернувся з наряду і не вийшов на зв'язок зі своїми командирами. Товариші впізнали його останки. У рамках досудового розслідування всі вони були допитані слідчими поліції", — розповіли в поліції.

"Під час комплексу оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили чоловіка, який останнім бачив загиблого: 33-річний житель Одеської області, раніше судимий за крадіжку та скоєння ДТП. Серед його речей були виявлені ножі та одяг зі слідами крові. Вилучені речові докази направлені на експертизу. Наразі триває досудове розслідування, підозрюваний дає свідчення. Зловмисник показав місце, де скоїв вбивство, і в деталях розповів про події тієї ночі", — повідомляють поліцейські.

"Каже, що вночі 16 червня під час спільного вживання спиртних напоїв між ним і його знайомим — військовим — виник конфлікт. Людина, не стримавши гніву, вбила опонента. Розуміючи, що його чекає в'язниця, зловмисник вирішив позбутися тіла. Підозрюваний заховав тіло в трьох мішках і скинув їх подалі від позицій військових, сподіваючись, що бойові товариші загиблого не знайдуть труп. Проте вже вранці зловмисник побачив купу поліцейських, які оглядали місце події та опитували військових", — розповіли правоохоронці.

"Наразі підозрюваний заарештований. Згідно ст. 115 Кримінального кодексу України, йому загрожує до 15 років позбавлення волі", — додали в поліції.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно силовики затримали людину, яка причетна до вбивства демобілізованого бійця 12-го окремого мотопіхотного батальйону Артема Приходько.