RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Замах на бойовика "Моторолу" у Донецьку: в ДНР озвучили свою версію

Метою вибуху, який був влаштований в п'ятницю, 24 червня, на території травматологічної лікарні в Донецьку, було налякати одного з ватажків бойовиків самопроголошеної ДНР Арсенія Павлова ("Моторола").

Таку думку висловив командир батальйону "Схід", "секретар Радбезу ДНР" Олександр Ходаковський в коментарі "Співрозмовника".

"Вибух стався вранці 24 червня. У момент виїзду "Мотороли" з території лікарні, після чергового відвідування медиків з приводу проблеми з оком, прогримів вибух. Закладення вибухівки було проведено в районі лісонасаджень. Потужність закладеної вибухівки зараз поки не визначена. В результаті вибуху ніхто не постраждав. Пошкодження отримали тільки ті, хто стояв поруч з місцем вибуху машини", - розповідає Ходаковський подробиці інциденту.

Він стверджує, що за характером підриву очевидно, що це спланований замах на "Моторолу", однак є сумніви, що його хотіли саме знищити: "Вибух пролунав саме в момент виїзду "Мотороли" з території лікарні. Швидше за все велося спостереження за ним. Зрозуміло, що метою замаху був саме Арсеній Павлов. Мене бентежить недостатня потужність заряду. Я думаю, що ті, хто хочуть завершити справу, а не налякати, закладають вибухівку з запасом. А те, що в результаті вибуху сам "Моторола" не постраждав, а лише пошкодилося лобове скло його автомобіля, говорить про невелику потужність заряду".

Водночас Ходаковський вважає, що вибух – справа рук українських військових.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися фото та відео з місця замаху на "Моторолу".

Читайте також матеріал "Апострофу" Дзвінок з Росії: хто організував замах на бойовика ДНР "Моторолу".