RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Раптовий візит Порошенко під Донецьк: волонтер розповів про підслухану розмову

Волонтер Роман Донік поділився підслуханою розмовою між президентом України Петром Порошенком та командуванням штабу АТО під час візиту голови української держави в зону АТО

Про це Донік написав у своєму Facebook.

"Хочете реальної зради? Не жартую. У самого з голови вилетіло, а зараз ось згадав. На цій фотографії п'ятеро дядьків. Серйозні мужики, повинен сказати. Від кожного з них, від кого більше, кого менше, але реально до фіга залежить. У самого "скромного" багаж відповідальності майже в тисячу солдатських життів і близько десятка опорників. Але там були й інші люди, які не потрапили в кадр. І багато. і все чули. Я там трохи лівіше комбата "Лами". Недостатньо близько щоб потрапити в кадр, але досить близько щоб усе чути. Ось про "чути" і хочу сказати", - пише волонтер.

"Той дядечко що з сивою головою (здуріти за два роки як вибілило), питає у комбрига і комбата - "А що за хе*ню розповідають, що у відповідь вогонь заборонений? Хто забороняє?" Ну не так, звичайно, без хе*ні але на зразок того. І тут у присутності Міністра оборони і начальника Генерального Штабу, комбриг і комбат відповідають, що заборони немає. Що вогонь відкривається за рішенням командира на місці, а потім доповідається вищестоящому командуванню", - передає почуте Доник.

"Ну по 128 бригаді у заборону відповіді, я не особливо вірив. Навіть без рапортів про нагородження, де з гранатомета сепарам то в амбразуру закинуть, то розрахунок АГСа уга*дошать, про ДШК взагалі помовчу. Ну ще ходять легенди що ночами працює арта і луплять міномети. Але це швидше за все легенди. Але ж є розпорядження Бесараба (керівник штабу АТО генерал-лейтенант Сергій Бессараб - ред.) про заборону на вогонь у відповідь, на яке посилається реально не один командир? І що тоді виходить? Я так і не зрозумів. Хто Бесараб?", - задається питаннями волонтер.

"Еслишо мова не про арте йде, а про ответке АГСами, 12,7, 30мм гарматами і ЗУшками", - уточнює Доник.

Як повідомляв "Апостроф", український волонтер і блогер під ніком Serg Marco схвилював мережі звинуваченням у зраді Сергія Бесараба під час сутички з бойовиками під Авдіївкою (Донецька область).