RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ОБСЄ дізналася про страшну загибель дітей на окупованій території ДНР

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в підконтрольному бойовикам так званої ДНР населеному пункті Комінтернове Донецької області виявили тіла двох хлопчиків 6 і 7 років, які загинули через пошкоджену після обстрілу лінію електропередач.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що спостерігачі СММ перевіряли інформацію про смерть шестирічного хлопчика в районі позицій ОБСЄ на вул. Кірова і побачили тіло, що було накрите білим простирадлом поруч з двома обірваними лініями електропередачі.

"Пізніше, приблизно в 10 метрах на захід від першої жертви СММ виявила тіло семирічного хлопчика", - йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Як встановили спостерігачі СММ, причиною смерті дітей стало ураження електрострумом.

"Жителі розповіли ПММ, що були обірвані лінії електропередачі за 8-12 годин до того, як загинули хлопчики, додавши, що вони відключили енергію тільки на одній лінії і не помітили другу", - додали в ОБСЄ.

Підкреслюється, що напередодні події стався обстріл, і СММ зафіксувала серйозно пошкоджений будинок на тій самій вулиці, тому найбільш ймовірною причиною пошкодження ліній електропередач є обстріл.

"Місцева поліція" повідомила СММ, що тіла будуть передані членам сім'ї. Спостерігачі ОБСЄ віднесли тіла двох хлопчиків у своїх спальних мішках до будинку родичів одного з хлопчиків", - підсумували в СММ ОБСЄ.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СММ ОБСЄ зафіксувала на окупованому Донбасі російські станції радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель".