RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Бої під Дебальцеве: в мережі галас через відомості про наступ сил АТО

Відомі українські блогери і журналісти повідомляють суперечливу інформацію про нібито просуванні сил АТО під Дебальцеве в Донецькій області.

"Хочу підтвердити радісну новину, наші військові сили дійсно просунулися на кілька км в напрямку м. Дебальцеве. У Донецьку оголошена загальна мобілізація, з відпустки викликають всіх хто проходить за списками. Зараз йде зміцнення наших позицій, у що виллється ця ситуація, поки невідомо, але ми даємо жару", - пише на своїй сторінці в соцмережі волонтер, координатор проекту "СтопТеррор" Семен Кабакаєв.

Зазначимо, що український журналіст Петро Шуклінов спочатку написав про те, що інформація про наступ ВСУ під Дебальцеве є недостовірною, проте потім видалив свій пост і опублікував інший, в якому виклав три правила для українського інформпростору з приводу війни на Донбасі.

"Нас там немає.;)", "А Лисенко сказав: їх там немає", - іронізують деякі користувачі в коментарях.

"Все правильно сказав на гібридну війну потрібно відповідати гібридними відповідями. Тим більше це дійсно не ВСУ а невідомі люди які купили у воєнторзі форму ВСУ і танки!", "І заплутувати, заплутувати!", - відповідають їм інші.

Нагадаємо, за данними журналістів, бойовики сьогодні втратили цілий взвод після невдалої атаки на позиції сил АТО в районі міста Дебальцеве.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах з'явилася інформація про прибуття під Дебальцеве одного з лідерів терористів, Михайла Товстих з позивним "Гіві".